Ще отпаднат ли екостикерите на колите. Ще отпаднат ли екостикерите за

...
Ще отпаднат ли екостикерите на колите. Ще отпаднат ли екостикерите за
Коментари Харесай

Ще отпаднат ли екостикерите на колите


Ще отпаднат ли екостикерите на колите. Ще отпаднат ли екостикерите за колите, които излишно оскъпяват годишните механически прегледи, пита депутатът Мартин Димитров министъра на превоза Георги Гвоздейков.
Димитров прецизира, че с разпоредба
Н-12 бяха въведени екостикери, които се залепват на предното стъкло на автомобила и удостоверяват осъществен механически обзор. Според него същият надзор може да се реализира с автоматизираните системи за надзор на база регистрационния номер на автомобила.
В отговор министър Гвоздейков
показва, че на този стадий не е целесъобразно отпадането на този стикер, като изброява ред аргументи. Според него това ще затрудни общините при използване на Наредбата за излезлите от приложимост моторни транспортни средства, защото по-голяма част от тях са без сложени на тях
табели с регистрационен номер.
В тези случаи идентификацията на колата и притежателя се прави по номера на знака за периодически обзор, показва министърът.

Друга причина за се резервира екостикерът, е, че при неприятни метеорологични условия и нечист номер на автомобила,
видеокамерите не могат да го разчетат.
Този проблем на процедура се позволява от екостикера на предното стъкло, защото в знака за механически обзор е вграден чип, допускащ четене и запис на информация на огромна отдалеченост.
В същото време тези видеосистеми
могат да се употребяват от общините и за надзор при въвеждане на възбрана за влизане на избрани категории моторни транспортни средства, добавя Георги Гвоздейков.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР